WORKSTATION FOR ADOBE AFTER EFFECTS - HAKAN KARCI

Ara
İçeriğe git

Ana menü:

WORKSTATION FOR ADOBE AFTER EFFECTS

Düzey 14

ADOBE AFTER EFFECTS
Adobe After Effects, 1993 yılında gün ışığını ilk gören saygıdeğer bir kompozisyon ve efekt yazılımıdır. Günümüzde hem film hem de televizyon endüstrisinde anahtarlama, izleme, kompozisyon ve animasyon için popüler bir araçtır. After Effect, video ve sesin temel düzenlenmesi için kullanılabilir olsa da, genellikle Adobe Premiere Pro gibi tam kapsamlı bir düzenleme paketi ile eşleştirilir.

After Effects, kompozisyona ihtiyaç duyulan birçok yüksek bütçeli araçta takım paketinin bir parçası olarak kullanılmıştır. Önemli filmler The Aviator, The Talented Mr. Ripley ve Van Helsing'dir. Even Star Trek:Into Darkness
. Özellikle 3D-filme sürecini desteklemek için yazılımı kullandı.

Adobe'nin asgari sistem gereksinimleri, YouTube'da amatör editörler ve ev videoları için bile popüler hale getiren After Effect için oldukça ılımlı. Bununla birlikte, After Effects profesyonel bir sınıf iş istasyonunda bilgi işlem gücünden gerçekten yararlanabilir. Her şey üretmek istediğiniz efekt seviyesine bağlı



SİSTEM ÖNERİLERİ:
After Effect için iş istasyonunuzu oluştururken nelere dikkat etmeniz gerektiğine bir göz atalım. Unutmayın, eğer aynı makinede Premiere Pro gibi başka bir programda çalışacaksanız, sistemi seçerken her ikisinin de gerekliliklerini dikkate almanız gerekir.

CPU:
Adobe'nin yazılımı her zaman çekirdek sayısı ile işlemci frekansı arasında zor seçim yapmamızı sağlamıştır. Adobe, yazılımın 2015 sürümünden önemli bir oluşturma özelliğini kaldırdığından, artık çok sayıda çekirdeği veya çok soketli sistemi kovalamak için bir neden yok. Adobe ancak paralel oluşturma özelliği yerine getirildiğinde, bu artık doğru olmayacaktır. Adobe, gelecekte daha iyi bir çok işlemcili özellik sunacaklarını, ancak zaman çizelgesine sahip olmayacaklarını belirtti. Dolayısıyla seçim şu anda optimal olmayan bir CPU seçmektir, ancak gelecekte bazı tanımlanmamış noktalarda daha iyi olabilir veya tam tersi. Bununla birlikte, yalnızca en yeni yazılımın bugün ihtiyaç duyduğu şeyleri üzerinde çalışabiliriz ve CPU'nun kaç çekirdeği olduğuna bakılmaksızın, tek iplikli performansında 3,5 GHz'den daha düşük bir frekansa sahip bir CPU kullanılmasını önermiyoruz.

G
PU:
Modern GPU'ların devasa paralel işlem gücünü kullanma eğilimi After Effects'te devam ediyor. Nvidia'nın en yeni GTX Geforce hattı hem performans hem de fiyatı da hesaba katarak en iyi seçim. Bununla birlikte, 30 bit renk kullanmak istiyorsanız veya 10 bitlik girişi destekleyen bir ekrana sahip iseniz, daha pahalı bir Quadro kartı tercih etmeniz gerekir.

RAM:
Adobe 4-8GB RAM arasında önermekle birlikte gerçek şu ki profesyonel çalışmalarda  minimum çalışma 32GB olması gerekir. Birçok yüksek özünürlüklü öğeyle gerçek anlamda yüksek kaliteli çalışmalar yapmak için, 128GB ve üzerini tavsiye ediyoruz.

HDD:
İkincil depolama aktarım hızı yıllarca durdu, ancak son zamanlarda yarı iletken tabanlı katı sabit disklere geçiş depolama hızı gelişmelerini CPU'ların ve RAM'in keyfini çıkarmaya sevk etti. Bu nedenle, iş istasyonunun toplam teknik özellik seviyesine bakılmaksızın, OS ve uygulama sürücüsü için SSD'yi ve (eğer mümkünse) etkin proje dosyalarının saklandığı daha büyük ikincil sürücüyü öneriyoruz. Arşivleme amacıyla büyük bir mekanik sürücü kullanılabilir. Üst düzey sistemlerdeki birincil sürücü için, bir NVMe eklenti kartı SSD öneriyoruz

İşletim sistemi
desteği

Windows 10 64-Bit (all versions)
Windows 8.1 64-bit (all versions)
Windows 7 64-bit (all versions)

+

++

+++

Intel i7 (daha hızlı daha iyi)
Nvidia GTX 1060 veya daha iyi
En az 16GB Bellek DDR4
250GB + SSD Birincil Sürücü
1 TB Depolama Sabit Disk
Windows 10

AMD Ryzen Threadreapper
GPU için Nvidia GTX 1070 veya üstü
32GB-64GB Bellek DDR4
256GB + NVMe veya M.2 SSD Sürücü
1 TB Depolama Sabit Disk
Windows 10

Hız aşırtmalı Intel Core i9
GPU için Nvidia GTX 1080 veya daha iyi
32GB-64GB Bellek DDR4
256GB + NVMe veya M.2 SSD Sürücü
1 TB Depolama Sabit Disk
Windows 10


Yorum yok
 
 
 
İçeriğe dön | Ana menüye dön